סיכום אירוע: תערוכת "עושים עירום בשישה צבעים"

היה מדהים. בהחלט עלינו מעבר לציפיות שהצבנו לאירוע.

ובכל זאת, חייבים לנתח את ההפקה ולראות מה אפשר ללמוד לפעם הבאה. אגב - נשמח לשמוע מה דעתכם - פשוט הוסיפו תגובות (טוקבקים) כאן למטה.

דברים טובים:

* שיווק - השיווק בטיימאווט עובד נהדר! גם השימוש בCiviCrm ורשימות התפוצה בדואל הוכיח את עצמו. רוב האנשים שהגיעו, שמעו על האירוע בתפוצת הדואל ששלחנו. לדעתי (ברוך) גם וידוא הנוכחות הטלפוני סייע.
* שמפניה וכוסות שמפנייה - צבעו את האירוע. עשו הרגשה נהדרת.
* פירות יבשים - נהדר! יובל - תודה! עושה כיף שיש אוכל ולא צריך "לברוח לחטוף משהוא".

דברים שלמדנו על הפקת תערוכות:

* כאשר שמים באולם פסנתר, או מצלמת וידאו - המיקום שלהם מקרין באופן תת-מודע על המבקרים. התמונה שמאחרי צלם הוידאו, חמקה מתשומת הלב של רוב המבקרים, ונמכרה במחיר נמוך מאוד אפילו שאחד הקניינים רשם לעצמו לרכוש אותה במחיר גבוה. התמונות שליד הפסנתר כמעט ולא נמכרו כלל.
* לא לעבוד עם קאפות. זה חומר גרוע מאוד אלא אם כן הוא מגיע ממוסגר ועם זכוכית בחזית.
* רצוי להזמין את היוצרים לזמן תליית העבודות ע"י האוצר. ברור שלאוצר הסמכות להחליט איפה כל דבר ייתלה, אבל היוצרים שרגישים לנושא התלייה, יוכלו לדבר עם האוצר, כלומר תוכל להיות תקשורת טובה בין האוצר לבין האומנים לפני שהתערוכה מתחילה. כך אולי יימנעו מצבים בהם האמנים מרגישים שהיצירה שלהם "בסוף המסדרון" או "מתחת לקו העין". אגב, זו גם דרך טובה לנצל את ידם המוכשרת של האומנים בקצת עבודה התנדבותית - תליית היצירות שלהם עצמם (במיקומים ובאופנים שקבע האוצר).
* לפני שהורסים יצירה / מקמטים הדפס / מכתימים קנבס וכו' - וכאן אני למשל אשם בשתי תקריות כאלו - עדיף שהאמן יעשה את זה בעצמו. ערבו את האמנים בתהליך האריזה, הובלה, פריקה, תלייה וכו' - וחסכו מהמצפון שלכם כאב רב.
* לא לקבל יצירות מחימר לא שרוף.
* דבק דו צדדי יש לבדוק ראשית שעשוי מחומר שלא "נוזל" אחרי שעתיים.
* מדבקות להדבקת יצירות - יש לקנות רק את אלו שעשויות משקף ולא כאלו מ-PVC - ה-PVC "נוזל" מהקיר והיצירות נושרות.
* תאורה - קריטי, קריטי, קריטי. הפינה החשוכה לא מכרה כלום. ציור כמו "ואף על פי כן" לא ניתן להעריך ללא תאורה מתאימה.
* כדאי תמיד שכל בעלי התפקידים באירוע, ובמיוחד בעלי תפקידים קריטיים, יבדקו היטב שהם לא מתחייבים לגורם אחר על נוכחות במקביל לתזמון האירוע; לא היינו רוצים ליצור ניגוד עניינים כזה אצלהם.


ציור שלא ניתן להעריך בלי תאורה מתאימה. במיוחד לא כאשר הוא נמצא מאחורי הצלם וידאו, שגם ככה אף אחד לא רוצה להפריע לו. אדם ללו אלמוג, "ואף על פי כן ולמרות הכל אעשה כאהבה נפשי". שמן על בד, בחריטה. ממוסגר


דברים שלמדנו על הפקת מכירות פומביות:

* חובה להציב בצמוד לכרוז, לבמה, את דוכן רישום "logging" שבו ירשמו שמות היצירות, שמות המציעים והצעותיהם. בנוסף לכך, יש לתעד את המכירה בוידאו מחשש ל"חוסר זכרון" לאחר המכירה.
* קריטי לזכור שהצופים ביצירות, אינם מכירים את "סיפורי הבירה" שמאחוריהן. לא על ביוגרפית האומן והשכלתו, לא על המניעים ליצירה, לא על תהליך היצירה ועלויות חומרי הגלם, ולא על הסיבה לתרומת היצירה לתערוכה. כנראה צריך למצא דרך לאסוף את המידע הזה בתהליך הפקת ואוצרות התערוכה, ולארוז אותו איכשהו. אני חשבתי שאם האוצר, שעשה עבודתו המדהימה בהתנדבות ואני ממש מעריך אותו על כך - אם היה מסתדר לו להגיע לאירוע, יכול להיות שהיה יכול לספק את ה"סיפורים" הללו. בדיעבד, אני חושב שאפשר היה להכין כרטיסיות מתחת לכל יצירה, או לבקש מהקריין להוסיף 2 משפטים על כל יצירה. בכל אופן, בתערוכה שהייתה, יצא שרוב רוב המבקרים לא הכירו את הרקע ליצירות, ולדעתי היצירות נתפסו על ידיהם כ"סתמיות", ללא סיפור מסגרת.
* כ י ס א ו ת . כ י ס א ו ת . כ י ס א ו ת . וחוזר חלילה 100 פעם.
* כאשר האולם משדר אנרגיות שליליות, למשל בגלל אקוסטיקה נוראית, קשה נורא להתרכז וממש מתחשק לברוח. זו הסיבה שבסיום המכירה, נותרו רק שליש מהקונים באולם.
* דובר שלא מסוגל להגיע בתזמון המדוייק שאנו מבקשים, כי הוא באמצע ארוחה - להוריד מרשימת הדוברים. או לתת לו לדבר באמצע / בסוף. חייבים להתחיל בזמן ולא לפשל עם התזמון.
* טקסט לקריין חייב להיות מוגש ללימוד בע"פ לפחות שלושה ימים מראש.
* לא לתלות יצירות עם דבק דו צדדי. כשצריך להציג אותן, במכירה, אי אפשר להפריד אותן מהקיר..
* חובה להתייעץ עם 3-4 מומחי אמנות, וכמובן גם עם היוצרים, כדי לדעת כמה לדעתם חייב להיות מחיר פתיחה (עלויות הפקת היצירה לפחות). יצירה שלקח לעבוד עליה שבוע עבודה, אי אפשר למכור במחיר של יצירה שנעשתה בשלוש שעות.
* הפרדת תפקידים. איש הכספים לא יכול להיות איש הlogging, וגם לא יכול להיות איש המכירות בטלפון.
* חזרה גנרלית לפני הופעה...
* חובה לקרא את חוקי המשחק לפני שמתחילים,,, כאילו??? הלוו?? מכירה בלי להגיד מה התנאים למכירה?

דברים שהופתענו לגלות על עצמנו

* אירוע בלי תוכנית תקציב מוכנת מראש וללא מעקב תקציבי??
* אין חוזה כתוב מול האולם המארח??
* אי אפשר לנעול את האולם בזמן התערוכה??
* איך לא תכננו הגברה לפני שהגענו ליום האירוע?? להתקע בלי כבל סיגנל של 30 מ' שיש לנו במחסן בקילו?
* למה לסמוך על ההגברה של מישהוא אחר כאשר אנחנו יודעים שזו נקודה קריטית בניהול הסיכונים??
* כמה פעמים יובל אמר לנו להביא פנסים מהבית?
* איסוף יצירות ביום התערוכה??? ולמה לא לארגן כבר שליחות בתשלום, שבוע לפני?
* איך חשבנו שהכל יכנס באוטו בלי העגלה?

תגובות

שלום ברוך,

[ההודעה נערכה ע"י צוות האתר]
1. לא עידכנתם אותי לגבי המיקום של מצלמת הווידאו באולם.

2. קאפות אינן בהכרח חומר גרוע. השאלה איך משתמשים בהן.

3. רצוי שלא להזמין את היוצרים לתליית-העבודות. ברור שכל אמן/ית מעוניין/ת שהעבודה שלו/ה תזכה למירב תשומת הלב, אך חייבת להישאר ולהישמר בידי האוצר הזכות לקבוע היכן בדיוק תמוקם כל עבודה, אם בכלל. אחרת זה הופך את מלאכתו של האוצר למיותרת. בשום אופן אין לאפשר מקח וממכר כמו בשוק. זה לא מכובד, לא ראוי ולא מקצועי.

4. לא ברורה לי הכאילו-נזיפה במי שכביכול הרסו יצירה/קימטו הדפס/הכתימו קנווס. למיטב ידיעתי, אף אחד/ת מהמתנדבים/ות לא העז "לנקוט יוזמה" ולהרוס ו/או לקמט ו/או להכתים לצורך "שיפור" היצירה או מכל סיבה הזוייה אחרת. כל העבודות שנבחרו לתערוכה היו מרתקות, ואף אחת מהן לא הייתה זקוקה ל"השחתה" או "שיפור" חלילה.

5. האוצר לא מחויב לכתוב מאמר על כל עבודה ו/או יוצר המשתתף/ת בתערוכה. זו דרישה מוגזמת, ודאי בהתחשב בלוח-הזמנים ה(כמעט) בלתי-אפשרי שלי, ואתה יודע היטב שהסכמתי להתנדב למשימת התערוכה על אף שזאת אחת התקופות הכי לחוצות בחיי אי-פעם.

6. כדאי היה להקרין על מסך דימויים של היצירות העומדות למכירה, בנוסף להצגתן הפיזית באולם. אין הכרח "לתלוש" העבודה מהקיר ולנפנף בה בראש חוצות. הקהל יכול להפנות מבטו אל העבודות עפ"י סדר מכירתן.

ערב נעים,
גלעד.

לבן וברוך

ראשית, מחמאות על האירוע, הוא בהחלט היה מוצלח מאוד, הרבה מעבר לציפיות.
קראתי את עמוד המסקנות שהכנתם והרי התוספות שלי:
אני אישית מאוד מאוד נהנתי להיות הכרוז, וכל ההמלצות שלי בהמשך לא סותרות זאת.
ליאור מנצ'ר

  1. להשקיע במיקום קובע את האוירה כולה, מקום יותר פנסי היה מביא אנשים יותר פנסים יוציאו יותר כסף.
    המרכז הקהילתי נתן אוירה של מרכז קהילתי ובהתאם היו סכומי הקניות.
  2. כנ"ל לגבי עיצוב המקום, עיצוב יוקרתי – מכירים יוקרתיים, שמפניה, גבינות, בדים כרקע, נרות, כל דבר שניראה יקרתי.
  3. אסור יותר מידי פריטים דומים ולנסות להתעקש עם האוצר שימצא מגוון גדול עם שונות גדולה.
  4. לסדר ליד התמונות מספרים, יהיה קל לאנשים לקנות ולתצוגה להתרחש.
  5. להכין קטלוג עם רשימה של הציורים וקצת פרטים, לתת לכל המבקרים, כך שיוכלו לרשום עליהם דברים לקראת המכירה.
  6. לכרוז יש להכין כרטיס על כל יצירה, עם אינפורמציה עליה: שם, יוצר, סוג, שנת הציור כמה פרטים כלליים ועוד, כדי שאם יהיה צורך יהיה אפשר לחרטט. את הכרטיסיות להדפיס בפונט 30 לפחות!!!
  7. להכין כרטיסיות גם המספרות על הארגון, על הפעילויות, על הגוף המארח וכו'/font>
  8. את הטקסט של הכרטיסיות יש להעביר אל הכרוז מראש, כדי שילמד, יתקן, ינקד וכו'.
  9. יו"ר הארגון צריך לפתוח את האירוע ולא אחד מהמבקרים או הכרוז.
  10. להכין את רשימת החשובים הנמצאים במקום רגע לפני הפתיחה, מארגן האירוע אמור לברך אותם ולא אחד המבקרים.
  11. יש להכין לכל תמונה 3 כרטיסי מכירה, 1. לרשם, עליו רושמים את פרטי הקונה והמכיר. 2 מעבירים לקונה לחתום מייד לאחר שקנה, 3 משאירים ביד הקונה עם מספר התמונה והמחיר שהוא סגר.
  12. הרשם צריך לשבת ליד הכרוז, מול הקהל, כדי שירשום מי הציע מה וכמה.
  13. ליד הרשם צריך להיות "רץ" שיגש אל הקונה, ירשום פרטים מדוייקים, יקח את כרטיס האשראי, יחתים וכו', וישאיר כרטיס אצל הקונה.
  14. בהמשך, מייד בסוף כל מכירת תמונה יחזיר הדוגמן את העבודה למקומה המקורי, עם פתק של נמכר בולט עליה (ואולי המחיר ושם הקונה) כך שבסוף האירוע ישארו כל התמונות עדיין תלויות עם פתקי מכירה. יש סיכוי שיהיה עניין עדיין בתמונות בסוף האירוע, כמו כן, ככל שיותר תמונות יהיו תלויות עם "נמכר" זה יעודד לקנות..
  15. "דוגמנים"
    צריך להיות בתפקיד מריומה, שיסתובבו עם התמונות, בעוד אחד מסתובב, השני כבר מוריד את התמונה הבאה, עבודות שלא מניידים צריכות להיות באמצע המקום.
  16. "טלפנית"
    חייבת להיות מול הכרוז בקשר עיין ועם שלט בולט ביד, כך הוא יוכל לפלרטט בנוחות עם המתקשרים ולקשקש עם הכרוז ולהוסיף עניין ולא להפוך להיות "הפרעה".
  17. רצוי וכל הצוות הרצים, הדוגמנים, הרשם, הכרוז וכו', יהיו מתואמים למשל בצבע החולצה או משהו, יכניס יותר כבוד.
  18. לא להניח בזמן האירוע את התמונות בערימות בצד בשום אופן, אלה אם יש מקום שהקהל לא רואה..
  19. באינטרנט צריך להשאיר את התערוכה ולציין את המכירות, אם הסכומים גדולים, יש לפרסם אותם, אם לא, רק לציין שנמכרו (במקרה שלנו רק לציין שנמכרו).
  20. ההזמנות הכתובות וסבב הטלפונים עשה את עבודת הפרסום.
  21. פעילות במקום במהלך התערוכה, למשל ההוא שהתחיל לשיר עם הפסנתרן, כמה חברה שירשמו בצד, או במקרה שלנו, על הבמה, רקדנית פלמנקו, עושה חארקירי, בולע נחשים או יורק אש.
  22. להכין פוסטר ברור עם מידע על הארגון, שיתלה באופן ברור, כנ"ל לגבי לוגו גדול מאחורי הבמה וכו', להזכיר לכולם שזה עדיין אירוע תרומה.
  23. עדיין לדעתי יש להיתמקד בנושא מסויים שחרוט על דגל שישה צבעים "אנחנו עובדים בכל הארץ" = מפה עם נקודות הפעילות, "אנחנו עובדים עם כל הגילאים" = צילום של חבורה מעורבת, משהו חד משמעי וברור שקל יהיה להיזדהות איתו, משהו כמובן שמח ולא עצוב.
  24. אם אין קהל נשים, לא להביא עבודות לנשים, ושישה צבעים על פי הקהל, רוב העבודות והפעילויות ניראה כמו ארגון גברי (עד כמה שאנחנו יכולים להיות גבריים).
  25. הפעם עשיתם הזמנה אישית אל האומנים, אני לא יודע אם פרסמתם את החיפוש אחר אומנים נוספים, בכל מקרה צריך לעשות את זה.
  26. אם עושים אירוע בסמוך לחג או תאריך בעל משמעות, חייבים להתיחס אליו.

שוב, המון תודה על העשייה שלכם וכמובן אשמח להמשיך לסייע בכל דבר
חג שמח

ליאור מנצ'ר

היי ברוך, טוב

היי ברוך,
טוב אין לי כל כך הרבה מה לרשום כי אני לא מנוסה כל כך בהפקות מהסוג הזה, רק לציין שזה באמת היה אירוע מעניין, ולא האמנתי שנצליח להפוך את האולם הזה למקום יותר יפה ואסטטי בכמה שעות. דבר שבאמת קרה בסוף.
כמה הצעות נוספות:
1. חייבים יותר מתנדבים שיבואו בזמן הכנת האירוע, חבל שהכל היה צריך להתבצע ברגע האחרון ובזמן קצר כל כך ובלחץ.
2. עדיף לסדר את האולם מוקדם ככל האפשר ואפילו יום לפני שדי שלא לעבוד בלחץ ויהיה זמן לתיקונים אחרונים. (חלק מהתמונות אפילו ישבו קצת עקום)
3. הכנת הריבועים עם השמות של היצירות צריך להתבצע יום לפני לפחות, אם תהיה לכם בעיה עם זה, אני אשמח לעשות את זה (אני דווקא אוהב את השטויות האלה :-)
4. אם כבר אתם מזמינים מסגרות לתמונות יש לבדוק שהם באותו הגודל של התמונה או לחילופין לבקש מהחברה שמדפיסה את התמונות שתקטין את התמונות לגודל המסגרת שהזמנתם (הכי טוב למצא מקום שגם מדפיס וגם ממסגר). בנוסף לדאוג שיצרן המסגרות יספק עם המסגרת איזה צ'ופצ'יקים שתופסים את התמונה בתוך המסגרת כדי שלא נצטרך לאלתר במקום.
5. לדאוג שהתמונות לא יהיה מלאות אבק כמו לפחות שתמונה אחת שראיתי שם. שהמסגרת שלה היתה נראית כאילו היא ישבה כמה שנים טובות על קיר בבית של מישהו.
6. צריך שיהיה בן אדם אחד בזמן האירוע שיהיה אחראי לסדר השולחנות, שיפנה את הכוסות המשומשות והבקבוקים הריקים וידאג לחדש את המלאי.
7. להקפיד על מקום עם קירות נקיים יותר :-). אם לא מתאפשר, אז לפחות לחשוב על הדרך להסתיר את זה, כמו לתלות בדים על הקירות או משהו כזה.
8. הקפות לא בהכרח חומר לא טוב, פשוט צריך להיזהר איתו בהובלה. ולשים אותו בהרבה פצפצים :-)

תערוכת 'עירום בשישה צבעים' ב'מרכז העירוני הגאה'.

תחילה הרשו-נא לי לברך את יוזם התערוכה, יו"ר עמותת 'שישה צבעים' ברוך אורן, את אוצר התערוכה ד"ר גלעד פדבה, על התנדבותו לאצור את התערוכה בפרק הזמן הקצר שעמד לרשותו את יובל אגרט, מנהל 'המרכז העירוני הגאה' על היענותו להעמיד את האולם לצורך התצוגה ולתרומת הכיבוד ואת כל החברים המתנדבים שנטלו חלק בארגונה.
ועתה ,להערות מעשיות:
ייתכן שהיה צריך לשקול לקיימה במקום שאמון על הצגת תערוכות, כגון גלריה., שיש בה גם קירות צחורים נרחבים להצגת תערוכה ותאורה טובה והולמת.
בגלל אילוצי המקום והקירות הספורים שעמדו לרשות התצוגה נתלו העבודות בצפיפות יתר והתאורה לא היתה הולמת ומספקת.
האקוסטיקה באולם זקוקה בלשון המעטה לשיפור רב ודברים שנאמרו במיקרופון לא נשמעו בבירור.
שמתי-לב שחלק ניכר מקהל המבקרים פרש לפני שהתחילה המכירה הפומבית. ייתכן שלא היו מודעים לכך שעומדת להתבצע מכירה פומבית של היצירות.
אולי רצוי היה לארגן 'פינת כיבוד ומשקאות' ולא לקיימה במרכז האולם ורצוי היה להעמיד מראש כסאות במספר מספיק לרשות הנוכחים.

חג שמח ומאושר.

התערוכה .

לצערי הרב, נשמטה מתגובתי הקודמת ברכה ותודה מקרב-לב למנחה המכירה הפומבית, ליאור מנצ'ר, על הנחייתו המעולה. יישר-כח וכל הכבוד.

ניצן.

תגובתי..

מספר דברים לשימור ומספר דברים לשיפור...
נתחיל משיפור(כי אני פולנייה וחייבת להתלונן):
-יום לפני כן, מקסימום,היה עלינו לגייס מתנדבים סופית ולסגור על מספר המתנדבים וכך לחלק בינהם מטלות כגון:ניקוי המקום,ארגון המקום, איסוף התמונות, קניות אחרונות,(להתחשב בעובדה שיש לנו אולי מתנדב וחצי עם רכב..)ארגון עמדת תרומות,מתרים,"דוגמנים" ,כרוז וכו'...
ולא באותו יום להסתפק ב4-5 מתנדבים ואוצר.
-סמרטוטים וחומרי ניקיון, חומרי עבודה(סרגל,מספריים,דבק,..) וכבלים מאריכים הם לא פחות ולא יותר מדברים בסיסיים שצריכים להימצא בכל מתנ"ס נורמלי ולכן לא הגיוני ששעה לפני האירוע-יסתובבו המתנדבים אנה ואנה בחיפוש אחר דברים כאלה!
לוודא יום קודם שיש דברים כאלה במתנ"ס/במקום ואם אין, לארגן אותם,יותר מזה, לבקש מפתח/גישה למקום שבו נוכל למצוא אותם(מזכירות,מחסן..)
-אוכל: עלינו היה לגייס 15 ש"ח יום לפני האירוע ולקנות,פיצה/בורקים יחד לכולנ ולחסוך כסף! אמנם מנת פלאפל עולה בערך אותו דבר אבל אין על החוויה של לאכול ביחד(ע"ע הסלון הורוד)
-פה עליי להיות מעט קשוחה ואולי טיפה'לה רעה:
מה שאני הולכת להגיד עכשיו קשור באופן ישיר לעובדה שלא היה לנו מספיק כוח אדם והלחץ נפל על כולנו בצורה כזאת שכל אדם עבד כמו 3 ו4 אנשים..
ברוך ובן-אני יודעת שיום האירוע היה לחוץ,אני לא יכולה לדמיין אפילואת הניואנסים הקטנים האלה שיושבים בראש באותו רגע,ואת הדברים הקטנים המעצבנים האלה שכשהם לא קורים אז זה מציק מדי. ואני יודעת כשקורים דברים גדולים ומבאסים(כמו הרס יצירת אמנות של מישהו,כסף חסר וכו') זה בטוח לא נעים אבל.. וזה אבל גדול- ע. ההפקה(תפקיד שאתם הגדרתם) הם שותפים ליצירת האירוע ולא חיילים.. אנחנו כולנו באנו ברוח טובה לעזור ולקדם כמיטב יכולנתו,את האירוע. אבל הרבה פעמים,"זכינו" לפקודות וציווים ופחות לבקשות או ביטויים של שיתוף פעולה..
לפעם הבאה-הורידו לחץ ממכם ומהמתנדבים,ותמנעו מאיתנו הרגשה רעה!
דברים לשימור:
-בזמן הקצר יחסית שהיינו שם הצלחנוו לשפר את מראה המקום ב200% אם לא יותר..
כשאני,עמי ואביהוא נכנסנו למקום היינו בשוק! הטינופת שהייתה שם פשוט הייתה בלתי רואיה,גם למתנ"ס במדינת עולם שלישי אז בטח ובטח בעיר ת"א ..(יובל-מקווה שאתה רואה את זה! במקום שיהיה צוות ניקיון של המקום,מתנדבי העמותה שפשפו וקרצפו..שזה יכול להיות עוד משהו בשיפור-לחפש מקום שאכפת לו מאיך שהוא נראה ומה הוא מייצג!!)
אז זה רק מראה לכם איך עבודת צוות של אנשים עם להבה ופאשן לדבר אפילו הכי קטן,יכולה להועיל. אז כל הכבוד לעמותה ולכם בן וברך,שהצלחתם לעורר במתנדבים שלכם רגשות כאלה של אכפתיות לעמותה ולאירועים שלה.
שיתוף הפעולה ,בעמותה, באופן כללי, הוא מדהים.. באמת..הוא בא ממקום אמיתי ולא ממקום של הרגשת ה"כוח" ופה,מגיעה לכם מלוא ההערצה על דרך ניהול העמותה עצמה. תמשיכו ככה!!
- שמפנייה זה מקסים והפירות היבשים היו במקום .(בהשאווה למקום שבו היינו זאת הייתה קצת סתירה) נדמה שלמרות הכול האירוע הצליח יותר ממה שציפינו , לא?
-גלעד פדבה-אני מקווה שאתה קורא שורות אלה...
מעבר לעובדה שאתה האדם המדהים שאתה,עשית עבודה מעולה והכול ברוח טובה, קלילה וחיבוק... אז כוס שמפניה אחת בטוח הורמה לכבודך ,ממני!
ברוך, למצוא עוד אנשים כאלה!!!!

ועוד משהו-

אני פשוט אוהבת אתכם חבר'ה.

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • תגי HTML מותרים: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

מידע נוסף על אפשרויות מבנה קלט