ישיבת היכרות בין נציגי העירייה בחיפה וקהילת הלהט"ב

להלן הפרוטוקול כפי שנכתב ע"י אסף שטילמן וברוך אורן:
ישיבה: היכרות עם הפעילים בחיפה. מיקום - קפה ביאליק
משתתפים:20 תדהר, יניב, רוי, אסף, ברוך, מיקי, עפרי, הילית, אביחי, אביב, אמי, אביחי, עפר, ליאור, מוני, רפי, ירון, מייק

מפגש פתוח לשאלות ודיון.
קפה ביאליק חוגג חמש שנים בינואר, ליד בית מנהל הנדסה של עיריית חיפה. ממול היכל העירייה. במהלך היום מסעדה עסקית, ובחג המולד 2010 התחלנו לצאת מהארון ולהעסיק מאנשי הקהילה, מה ששינה את אופי המקום. חלק מהשתתפות וארגון מצעד הגאווה. החיבור העסקי ברור. יום חמישי מוקדש לקהילה הגאה, אז הדגל בחוץ.
המפגשים בקפה ביאליק לא נועדו רק ל-2013, אלא לשנים הבאות, ולכל מה שקשור לשנים הבאות.
היתרון בקפה ביאליק הוא החיבור הבלתי אמצעי לעירייה ומנהליה.

מיקי (מנהל הצעירים בעיריית חיפה): היוזמה הזו שלנו היא לחזק את הקשר עם הקהילות בחיפה, כולל הקהילה הגאה. רוצים לקדם את מטרות הצעירים לעוד 10 שנים. אחוז הצעירים בחיפה גדול מאוד. 44,000 סטודנטים 75% לא חיפאיים, וחיפה היא לא עיר שממוקדת בצעירים. לחיפה אופי ייחודי, שונה מתל אביב. הפילוסופיה שלנו היא חיבור לקהילות צעירים קיימות בחיפה במטרה לטפח אותן. צעירים: 13-40. מרכז הצעירים בעיר היה נסיון לפתור את בעיית הצעירים בעיר - אבל היום אנחנו מבינים שהבניין הוא פלטפורמה, והוא לא יכול ליצור קהילות צעירים בעיר. קהילות צעירים לא יכולות לצאת מיוזמת העירייה, הן צריכות לקום מהשטח. הקהילה ההומו-לסבית היא פן לשפיות. ככל שהקהילה בולטת יותר (לא רק במצעדים) כך העיר יותר טובה. היתה בעיה עם ייצוג לקהילה הגאה במפגש עם העירייה - הנציגים שיצרו קשר התקשו ליצור הזדהות מצד הקהילה הרחבה יותר. העירייה מעוניינת לנרמל את היחסים של הקהילה הגאה, לא להסתיר את הקהילה, ולתת לה בית משלה במקום בולט. חשוב לנו לפתח תקשורת קבועה עם הקהילה הגאה.

ברוך אורן, יו"ר שישה צבעים: הקמנו את שישה צבעים מתוך תפיסה שיש אנשים שלא מוצאים מסגרת ומקום להזדהות איתו ולהיות מי שהן. אנחנו רוצים לחבר בין אנשים ולקשר ביניהם. הפוקוס הוא הקהילה הגאה. בשנה וחצי האחרונות היינו חלק מהמחאה החברתית, וגם ההפגנות היו מחברות בין אנשים. שישה צבעים וחיפה התחברו בסוף 2009, שעזרנו לקבוצת הפיץ', קבוצת צעירים להט"ב מקומית. עזרנו מעט פה ושם, בהגשת מסמכים וכו'. רוב מה שאנחנו עושים בחיפה הוא תמיכה בפיץ' במידת האפשר. הפיץ' הוא בית קפה לנוער מתלבט ולהט"ב, מקום דיסקרטי ותומך. מרחב בטוח. בית אישה לאישה, רחוב ארלוזורוב. המדריכים בפיץ' מלווים באנשי מקצוע בשטח. הקונספט מזכיר את הבר-נוער (לבני 13-21). תמיד ניסינו לעזור במצעד הגאווה, ובשנה האחרונה עזרנו. שמנו לב שיש מקום לסיוע לקהילה המקומית, היה נסיון לתאם עם העירייה נכס, ובית אישה ולאישה מפוצץ ולא פנוי. אנחנו רוצים מקום קבע לפעילויות. יש אנשים שהם יותר בארון ופחות בארון וצריכים למצוא מקום שיתאים לכולם ויהיה בעל אופי מסוים. ניסנו ליצור קואליציה לארגוני הגאווה כדי לנהל נכס עירוני. נפגשנו עם נמרוד שיין פעם אחת, אבל שמנו לב שחלק מהפעילים החיפאיים עוזבים את העיר ובינתיים תהליך מציאת הנכס ממשיך.
קרן - פיץ': מדריכה באיגי בוגרת, קבוצה גדולה ונכבדת, חלקם מחוץ לעיר. גילאי 18-23. מתעסקת בנושאי הקהילה 7 שנים, הצורך של הקהילה בחיפה אדיר, והיום יש לנו קבוצה של 30 בני נוער בהשתתפות קבועה. יש פוטנציאל בחיפה, יש צורך להעיר את האנשים. בנוגע למקום בחיפה - זה הנושא הכי בוער בחיפה, לפיץ' אין בית.
אביחי - פיץ': יש 4 קבוצות השנה בחיפה, שנמצאים במקומות זמניים. אין שום מקום לשמור נכסים חשובים של הקבוצות והכל ארעי, אנחנו על מזוודות.
(הצעה - נכס במרכז הכרמל ממיקי)
בחיפה יש בעייתיות עם הפגנת להט"ב לבני נוער צעירים מאוד המצויים בארון.
מיקי: עיריית חיפה לא יכולה להקצות נכסים, אין לה נכסים לתת, במיוחד בגלל התנאים המיוחדים. אין לעיריית חיפה נכסים במקומות אטרקטיביים, יש איזה מקלט בעיר התחתית, צריך לעבוד קשה כדי להפוך את נכסי העירייה לראויים למגורי אדם. מספר נכסים מאוד מועט לצעירים. יש נכס בבית מילר בשושנת הכרמל, למשל. אולי תוכלו לפעול שם?
קרן: יש דברים שאפשר לפתור. יצא לי להיות חלק מפאנל באוניברסיטת חיפה, להציג את פרוייקט הפיץ'. היתה התעניינות, רצו לעשות התנדבות כמלגה.

מוני קראוס - מוביל הtq. לא מנסים לתת תמיכה. כן מהווים בית לקהילה הגאה שנמצאת בטכניון. מצליחים חלקית - בקושי מגיעות נשים וטרנסים. יש אירוע גאווה שעושים בחודש הגאווה. עושים נראות גאה בטכניון, דגלים, פורומים. הפלטפורמה שלנו היא אישית-התנדבותית. מקבלים תמיכה מהאגודת סטודנטים ליום הגאווה אבל לא מעבר לזה. מה שלמדנו זה שהסטודנט ההומו הממוצע בורח לת"א כי אין כאן בילויים. מן הסתם גם אחרי התואר זה יקרה. אין אינטגרציה בין הקהילה הלהטבית בטכניון לכלל הקהילה שנמצאת בחיפה.
ברמה הפרטית אין לנו משהו בחיפה שאפשר לדחוף אליו -פעילות כלשהי-תרבות מסיבות - תנו לנו את הדבר הזה ואז אפשר יהיה לעזור. כשהיו את ממיטל דה רזון וtyp בצאו בחוץ - אז היה אפשר לדבר על זה, אבל לא הצלחנו להביא את האנשים כי זה לא מקום של קהילה. יש חשש של אלימות כאשר אין דגלי גאווה.
מרכז הצעירים לא יהיה מקום של הקהילה כי אין במרכז הצעירים דגלי גאווה.
כרגע 2 פעילים בראש הקבוצה ויש רשימה. מנסים לגבש וועד. אין לנו תשתית ארצית. על סמך זמן פנוי של סטודנטים.

אביחי -גם איגי גם פיצ היו בעיר הנוער, והיות המתחם שם מאוד חיזק, עשה טוב לקהילה שביקרה שם. היו תגובות ברשת.

ירון הדר - ניהלתי את המתנס בהדר. היה לי בית קה קרוב לעשור - קפה ביננו. בעקבות הבית קפה פתחו את הפורום ממש ליד בהלל. מה שקרה זה שקלטנו 70k תושבים עולים חדשים, אבל אם אוהבים או לא אוהבים - רחוב מסדה הוא הרחוב הכי מקבל. והדר הכרמל היא המרחב שהכי מזוהה עם הקהילה. יש שינוי דרמטי שהולך ומעמיק כחלק מהחזרה למרכז העיר. אוכ' מגוונת ולכן זה הבית הטבעי לקהילה הגאה.

לדעתי ככל שהזמן עובר, הנושא הלהטבי הופך לפחות ופחות אישיו. חושב שיש חשיבות מאוד גדולה שהתודעה הלהטבית תהיה במקום שיוצרת סולידאריות עם קהילות וקבוצות נוספות גם כדי לקבל לגיטימציה וגם כדי לקחת את החלק שלנו בליצור חברה מתוקנת. עם הסולידאריות החוצה אנחנו מתחזקים בקהילה בפנים וגם כלפי חוץ נראים חזקים יותר.
רוצה לברך את עיריית חיפה.

בסוף פברואר יהיה קרנבל הצבעים בהדר - פלטפורמה שמביאה את השונות החיפאית. בעבר הקהילה לקחה חלק וזו הזדמנות לחבר.

הנושא של הבית - צריך לפנות גם לתוך הקהילה. אנשים ומשאבים שיתנו מהקהילה.

אנשים באים לtq כי זו הפעילות היחידה למבוגרים בעיר כרגע. הארגון היחידי שפועל בתוך חיפה וכולו חיפאי זה הtq

עופר - הצעידה בהדר הייתה מאוד משמעותית. הנביאים הרצל וביאליק.

הקהילה מגוונת מאוד.

מיקי - למה אף מפלגה בעיר לא שם מועמד גאה? תשאלו את עצמכם.

אסף - זה פתרון קל מדי. כי נציג שיבחר צריך יהיה לייצג עוד מגזרים. ויש כאן מחסור באנשים שרוצים להיות תושבים.

מיקי - הצעירים בחיפה חושבים שהם מפסידים משהו שיש בתל אביב. גם אני הייתי בסרט הזה. הייתי שמח לשמוע שאתה.

אביחי - כשמישהו מתקשר לקו החם של האגודה יש רק את הכתובת פייסבוק של tq. אני רוצה שיהיו יותר כתובות. בסיס חברתי. לאו דווקא נכס.

עופר - בית של הקהילה ולא של גורמים נוספים. מקום בטוח.

מיקי - מסכים שהדר היא בסיס למיתוג כגטו להטבי - אבל בתכלס הצעירים והלהטבים ככל הנראה מפוזרים ברחבי העיר. חוץ מהמעונות סטודנטים - הפילוג הוא ברחבי העיר.

עופר - לא בטוח שזה נכון.

ברוך - למה זה מעניין?

מיקי - כי השאלה היא האם העירייה צריכה לפתח גטו או לתמוך בפיזור פעילות להט"בית בעיר

אסף - צריך להראות את הקהילה, בעיתונות , ברחוב. מה שאפשר לעשות כבר עכשיו זה להשקיע במצעד גאווה מושקע. זה יעשה את העבודה. וזה יביא הרבה יותר אנשים לחיפה. אולי עם תוספת של קצת מועדונים ומסיבות. לא חייבים להיות בעירייה כדי לעשות את המצעד.

רפי - דברים אחרים שיכולים להיות פלטפורמה יותר מוצלחת לנראות.

עופרי - המצעד יקרה. האם זה בראש סדר העדיפויות? אני מחפשת משהו יותר תהליכי, קבוע.

אסף - לדעתי זה חייב להיות אחת מהאבנים הראשונות. צריך שישבו כאן וישברו את הראש איזה פרויקטים צריכים כאן בעיר.

מיקי - אנחנו רוצים לתקצב. תגידו אתם מה חשוב לכם. אנחנו נלך ונדפוק על כל דלת בעירייה.

ברוך - אם משחררים את המילה של הנציגות, יש לך כאן סביב השולחן את השתילים שצריך לתת להם קומפוסט. קשה להשיג ייצוגיות, אבל איגי, שישה צבעים, tq וחושן כבר כאן סביב השולחן.

יוני - צריך לראות גם את האנשים שמגיעים לכאן מכל איזור הצפון.

עופר - הקהילה בורחת יחד עם הצעירים שבורחים. יש תדמית לעיר. גם הצעירים של כרמיאל בורחים לתל אביב. חזרתי אחרי גלות של 15 שנה בכרמיאל. חזרתי ובחרתי להדר כי זה המקום היחידי עם האוירה של עיר. לכן צריך לשים את כל המשאבים באיזור הזה כדי להפוך אותו לאיזור חזק. יש כבר את הבאזז הזה. ככל שיותר ויותר צעירים יבואו לגור פה - זה יקדם את שני הצדדים.
במרכז הכרמל אין רצף עירוני שנותן את התחושה הזו.

רפי - אנחנו עובדים במשותף. צריך צורך ברור שנראה בשטח שיש הרבה אנשים מאחוריו. צריכים לעבוד במשותף. נאסוף את האנשים ונראה את הצורך. וככה גם המשאבים יגדלו. עכשיו אנחנו מניעים את התהליך.

מיקי - לגבי הנראות - נשמח לסייע בנראות. מריצים את במהניה - הצגות תיאטרון פרינג'. לוקחים על עצמינו לתלות דגלי גאווה. ההצגות סגורות -יש עונה חדשה, אפשר ליצור קשר עם המרכז הגאה.

עופרי - אין לי בעיה לתלות דגלים.

אביחי אביטל - אם אפשר דוכן של הקהילה. עופרי - אפשר.

28/2 פסטיבל צבעוני במסדה. וגם על הבמות. חיפה היא מקרה מבחן של החברה הישראלית. ויש כאן מלחמה על השונות של החברה. ולכן יש כאן אפשרות להשפיע על הדרך שבכלל אפשר להכיל את השונות בחברה שלנו.

מיקי - יש לנו אפשרות להשפיע על איך שהעיר תראה. בואו נקבע אחת לחודש.

ירון הדר - להחליף את המילה ייצוג במילה מנהיגות. בואו נתקבץ סביב עשייה ואחריות.

נתכנס עוד שבועיים 24/1 .

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • תגי HTML מותרים: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

מידע נוסף על אפשרויות מבנה קלט