2010-03-01 סיכום ישיבת מסר שיתוף מאבקים למצעד הגאווה בתל אביב

תזכורת: ישיבת מליאה ביום רביעי הקרוב בבית היינריך בל רח' נחלת בנימין 24 תל אביב. בשעה 20:00. למקדימים כיבוד. אישורי השתתפות דרך פייסבוק בקבוצת "מחזירים את המצעד לקהילה"

נוכחים: נעמה ניר - שישה צבעים
ברוך אורן - שישה צבעים
דני גלעד - מדור המייסדים של האגודה
משה
אביב - תא גאה באונ' תל אביב
צ'ארלס - חבר תנועת מאבק סוציאליסטי. מתנדב בפורום המשפטי של האגודה.

דני - אני רויזיוניסט ולכן מנסה למנוע פילוג. מסר רדיקלי מדי יגרום לפילוג.
ברוך - אין לי בעיה עם פילוג, חשוב לי שהתהליך יהיה תקין, שהקהילה תקח אחריות.
אביב - החיבור בין מאבקים הוא במישור של למצא עוד אנשים שקרובים למאבק שלנו, ולאו דווקא להשתמש במטבעות לשון שהן פרות קדושות.

דני - נגד עוולות, נגד דיכוי - כן.

צארלס - במסגרת האירועים של אירועי הגאווה לארגן אירוע גאווה פלסטיני. ולדבר על הדיכוי הכפול - דיכוי כפלסטינים ודיכוי של הומואים בתוך החברה.
בעצם לתת על הבמה המרכזית מקום להתייחסות פלסטינית, למשל ח"כ אחמד טיבי שיכול לקרא נגד הומופוביה. איש ציבור חשוב מהמגזר הערבי.

צארלס - "את הגאווה הזו לא תוכלו להרוג".

אביב - לראות דרך מאבקים שהם פנימיים לנו, למשל מאבק הפלסטיני דרך המאבק של הלהט"ב הפלסטיניים. להרחיב את המסר אבל דרך אנשי הקהילה.

ברוך: זוג נשים וזוג גברים - הפרש מהותי בהכנסות, ולכן מחיקה של לסביות. ואפשר מכאן להתחבר למאבק על זכויות נשים.

צארלס: תקיפה ואלימות מינית יש גם בתוך הקהילה.

נעמה: לשים את הפלסטינים בחזית זה יוצר הגבר מאוד חזק.

צארלס: זו בעיה בתוך הקהילה והיא בהחלט חשובה לנו. המאבק שלי הוא גם בשביל הלסבית מטייבה.

ברוך - לשים להט"ב פלסטינאים במרכז הבמה. זה מסר מאוד חתרני כי זה להגיד שאנחנו גם אנושיים כשאנו מכירים בכך שגם אצלנו בעצם יש "מדרג" של דיכוי.
חתרני גם המסר של אינה מיכאלי - להיות אנושיים / להיות מנומסים

צארלס - "את הגאווה וגו'"

ברוך קורא את המסמך של איילה כץ (הנצחה זה לא רק לשמר את הזיכרון אלא גם לעשות את השינוי שאתה רוצה לעשות ברוח הזיכרון). ומזכיר אומנויות לחימה - לא לצאת כנגד מישהו אחר כי לפי החוק השני של ניוטון זה יוצר תגובת נגד ולא קשב. אומנויות לחימה מדברות על הסטת האנרגיה של האויב לכיוון טוב יותר.

צארלס - "את הגאווה וגו'" זה משהו שייצור חוסר נוחות בבית. וזה השינוי החברתי שאני רוצה ליצור. זה התחלה של שינוי.

דני - אובד הגבול בין המילים לבין המעשים, על כל דבר קטן מוציאים סכין. ברגע שחוצים את הגבול בין מילה למעשה אז אנחנו לא חברה נאורה.

נעמה - בשם בת אל חברת ועד בשישה צבעים: רואה את הקהילה הגאה כעומדת בפני שינוי משמעותי. המקרה של הברנוער נועד להצמיח ולקרב. למצא את הדרך לחבר את הקהילה זה השינוי שהמצעד רוצה להביא.

אביב - מסר שמדבר על פגיעות נוספות שחווים להט"בים. הקהילה מספיק מגוונת כדי שיהיו בעיות נוספות מעבר לחוזק שלנו כקהילה גאה.
המסר: צדדים שונים של הקהילה הגאה, צועדים כאן ברחוב כדי לשמור על דריסת הרגל שלנו במרחב הציבורי. ולקחת את זה גם פנימה, כלומר לתת מרחב גם לשונות שבתוך הקהילה ובגושים השונים.
לא מטשטשים את השונות שבפנים. צועדים קדימה לעבר נראות ציבורית לשונות בחברה. רוצים לקדם את זה. מפחדים מנסיגה, היה צעד שניסה לדחוק את השונות החוצה, ואנחנו רוצים להתנגד לזה.

ברוך בשם שירי אייזנר - "חוגגות את השונות נאבקות באלימות" - לדעת צ'ארלס זה יותר מדי פושר. לדעת דני זה גם לא משוייף כי היה רוצה לראות ניסוח בנושא החופש להיות מי שאת/ה ולא על השונות כערך.

נעמה+צארלס - "את הגאווה לא תוכלו להרוג" זה בעצם להשתמש במצעד ככלי לשינוי חברתי על ידי כך שאנחנו יוצרים, עוזרים לבני/ות הנוער לבנות את ההרגשה שיש להם מרחב מוגן. שיש להם ביטחון.

אביב - מי זה אנחנו שיוצרים (את המרחב המוגן ב.א.)? לקחת סיסמה שלא אנחנו והם, אלא מתייחסת. וגם לשאול, מה זה מרחב בטוח? ללכת ברחוב ולא לפחד מתקיפה? או שזה מרחב שחופשי מזלזול?

סיכום: ברוך: אביב וברוך אחראים לתמצת ל-3-10 נקודות שיוצגו ביום רביעי. ביום רביעי ננסה להכין רשימה של 10 נקודות שיהיו מקובלות על כולנו, או שלפחות נוכל לחיות איתם בגיבוי קהילתי. ואת זה נביא לקברניטי העיר ואז נוכל לראות "האם יש לנו פרטנר". בסך הכל כולם בעד התהליך הזה, לא נראה לי שכדאי להשקיע זמן בתוכניות מגירה.
ביום רביעי נפגשים בבית היינריך בל רח' נחלת בנימין 24 בשעה 20:00. כיבוד משעה 19:30 עד 20:00 אז תבואו בזמן :-)

נכתב ע"י ברוך אורן - מתנצל מראש על חוסרי דיוקים בסיכום במידה ויש כאלו.

פרסום תגובה חדשה

ערך מאפיין זה ישאר פרטי ולא יוצג באופן ציבורי.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • תגי HTML מותרים: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.

מידע נוסף על אפשרויות מבנה קלט